Kundportal › SupportWebbläsare

Så här rensar du webbläsarens cache

Här kan du följa en guide där du får lära dig hur du rensar cache i följande webbläsare: Google Chrome 10, Mozilla Firefox, Internet Explorer 8 och Safari.

Google Chrome
Börja med att tryck på verktyget som ser ut som en skiftnyckel. Välj sedan ”Alternativ”.

När du tryckt på ”Alternativ” så kommer en ny flik komma upp alternativt en ruta (ifall du har en äldre version av Google Chrome).

Tryck nu på ”Under huven” och sedan trycker du på ”Ta bort webbinformation”. Sedan bockar du i ”Töm cacheminnet” och trycker på ”Rensa webbinformation”. Du har nu rensat webbläsarens cache.

Mozilla Firefox
Har du Firefox 4 så behöver du högerklicka på en ikon med ett hus på för att få fram menyfältet. Denna ikon finner du uppe i högra hörnet. Högerklicka och bocka i ”Menyfältet”.

Börja med att trycka på ”Verktyg”. Välj sedan ”Rensa ut tidigare historik”. Du kan även trycka ner ”Ctrl+Skift+Del” samtidigt för att rensa ut tidigare historik.

När du fått upp rutan ”Ta bort all historik” så väljer du Tidsintervall att ta bort: All historik. Sedan trycker du på fliken som är markerad med en röd kvadrat för att få fram mer avancerade inställningar. Under fliken bockar du i ”Cache” och sedan väljer du ”Ta bort”. Du har nu rensat webbläsarens cache.

Internet Explorer 8
Börja med att trycka på ”Säkerhet”. Därefter trycker du på ”Ta bort webbhistorik” eller så trycker du ner ”Ctrl+Skift+Del” samtidigt för att ta bort webbhistorik.

Det kommer nu upp en ny ryta där du ska bocka i ”Temporära Internetfiler”. Tryck sedan ”Ta bort”. Du har nu rensat webbläsarens cache.

Safari
Börja med att trycka på knappen som ser ut som ett kugghjul. Tryck därefter på ”Återställ Safari”.

Det kommer nu upp en ny ruta där du ska bocka i ”Töm Cache”. Tryck sedan på Återställ. Du har nu rensat webbläsarens cache.