Så här byter du bilder i bildspelet

Denna artikel handlar om standardbildspelet som ingår. Om du har en unik design kan det hända att bildspelet fungerar annorlunda, hör av dig till kundservice så hjälper vi dig.

När du vill använda en egen bild till bildspelet så behöver den bilden vara i rätt storlek. Om du t.ex. laddat in en bild direkt från kameran till datorn så är den oftast inte i rätt storlek på en gång och då behöver man ändra detta. Vårt mål är att bilderna skall bli 554 pixlar breda och 200 pixlar höga vilket är standard i bildspelet. Bildspelet får max innehålla 5 bilder.

Om du redan har bilder i rätt storlek, hoppa till steg 10.

I detta exempel har vi använt en bild som inte har rätt storlek för att passa in i bildspelet. Så i guiden går vi igenom hur man ändrar både bildstorleken (förminska bilden) och ritytan (ritytan kan jämföras med ett papper där bilden trycks).

1. Gå in på http://pixlr.com
  2. Tryck på ”Open Image Editor”.
  3. Välj ”Öppna en bild från din dator”.
  4. Väl den bild du vill redigera.
  5. Tryck på fliken ”Bild”. Tryck sedan på ”Bildstorlek”.
  6. Skriv in bredd: 554 pixlar och bocka i ”Behålla proportioner”. Tryck sedan OK.
  7. Tryck på fliken ”Bild”. Tryck sedan på ”Storlek på rityta”.
  8. Skriv in Höjd: 200 pixlar. Väljer du att sätta ankaret i mitten (som på bilden) så betyder det att den kommer skala av en del från botten och toppen. Har du t.ex. en bild som är 400 pixlar hög så kommer den skala av 100 pixlar från botten och 100 pixlar från toppen. Testa dig fram för bästa resultat.
  9. När du är klar med redigeringen så trycker du på fliken ”Arkiv” uppe i vänstra hörnet. Sedan trycker du på ”Spara”, därefter trycker du på ”OK”. Efter att du tryck på ”OK” så kommer du få välja vart du ska spara din bild.
  10. Namnet på de 5 bilderna måste vara 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg, 4.jpg och 5.jpg. När bilderna är redo i din dator ska dessa in i e-butiken. Logga in i administrationen, klicka på ”Sidor” och ”Hantera bilder”. Där finns det direkt en ruta där du kan välja ”Bläddra” vid, klicka där och välj första bilden i din dator. Du får då en fråga om du vill ersätta befintliga bilden och där väljer du ja. Gör sedan samma sak med nästa bild osv. Nu ersätts bilderna i bildspelet automatiskt med de nya som du laddar upp.