Lägga in ett YouTube-klipp på startsidan

Innan du börjar följa denna guide måste du:
Skapa ett konto på youtube. Detta krävs då du ska ladda upp en film. Ifall du redan har laddat upp filmen går du till nästa steg.
  1. Tryck på knappen ”Bädda in”. Denna knapp finner du under ditt youtube klipp.
  2. Längre ner kan du välja hur stor bildrutan ska vara. 480×390 rekommenderas. Längre upp finner du en kod som du ska kopiera och sedan klistra in på din sida. För att kopiera koden markerar du den, sedan högerklickar du på det markerade området och väljer ”Kopiera”. Du kan även trycka på ”Ctrl+C” när du har markerat koden för att kopiera.
  3. Bocka ur ”Inkludera liknande videoklipp”.
  4. Logga in på din hemsida, välj sedan ”Sidor” och sedan ”Redigera egna sidor”.
  5. Tryck på sidan ”Startsida”.
  6. På bilden nedanför ser du en ruta markerad med en grön rektangel runt. Tryck inom denna ruta för att redigera och en ny ruta kommer fram.
  7. I den nya rutan ska du trycka på ”Byt till HTML-vy”. På bilden är området där ”Byt till HTML-vy” ska stå markerat med en blå rektangel.
  8. Du ska nu kopiera in din kod som du har kopierat från youtube. Du väljer själv vart du ska kopiera in den. Kopierar du in den först så kommer den hamna längst upp på sidan. På bilden kan du se hur jag har kopierat in min youtube kod.
  9. Inom de svarta rektanglarna finns det kod som jag har lagt till för att min film ska lägga sig i mitten utav sidan. Ifall du också vill centrera din film så skriver du: ”<p align=”center”>” framför din youtube kod. I slutet av din youtube kod ska du lägga till ”</p>”. På bilden kan du se exakt hur jag har gjort.

Lägg till ”<br>” efter klippet ifall du vill göra mellanrummet mellan filmen och texten större. På bilden kan du se hur jag gjort.