Kopiera text från t.ex. Word

- INFORMATION: Vad är det om inträffar när man kopierar från andra ställen

Att kopiera text från ett word document bör undvikas. Detta får din sida att se dålig ut för att när man kopierar så kommer det med en massa formatering. För att undvika formatering ska man kopiera in texten i anteckningar/notepad (Windows) och sedan kan man kopiera från anteckningar/notepad in på sin sida för att få bort formatering.

- GUIDE: Om du redan har en sida i butiken som innehåller formatering från t.ex. Word (denna guide gäller Windows)

1. För att lösa detta behöver du först gå in i den aktuella sidan via administrationen, det gör du via Sidor > Redigera sidor.

2. Klicka på textrutan som är markerad med en röd ram för att få upp redigeringsmöjligheten. Kopiera all text som du ser via att trycka CTRL + A och sedan CTRL + C på tangentbordet.

3. Öppna programmet ”Anteckningar” i din dator. Kopiera in allting där via att trycka CTRL + V på tangentbordet. Låt denna ruta med ”Anteckningar” vara kvar.

4. När allt är kopierat går du tillbaka till sidan och textrutan som du redigerar. Klicka på ”Byt till HTML-vy”. Där tar du bort allting via att först markera allt, CTRL + A på tangentbordet, sedan trycker du på DELETE på tagentbordet för att radera.

5. Nu går du tillbaka till ”Byt till enkel vy”. Gå tillbaka till programmet ”Anteckningar” och kopiera all text därifrån på nytt, via att trycka CTRL + A på tangentbordet samt därefter CTRL + C. Nu har du markerat allt och kopierat allt.

6. Gå till textrutan med enkel vy i administrationen och kopiera in all text via att trycka CTRL + V på tangentbordet. Nu klistras allt du kopierat in utan formatering, klart!