Kundportal › SupportMail

Så här tömmer du mailservern om ditt mailkonto är fullt

Outlook Express

1. I Outlook Express går du till Verktyg > Konton.
  2. Klicka först på kontot som du vill redigera och därefter på ”Egenskaper”.
  3. Välj fliken ”Avancerat” överst i fönstret.
  4. Ta bort förbockningen vid ”Lämna en kopia av meddelanden på servern”.
  5. Om de två alternativen under det också är förbockade, ta bort dessa med.
  6. Kicka på ”Verkställ” och  sedan ”OK”.
  7. Stäng ”Konton”.
  8. Om du nu klickar på ”Skicka och ta emot” så hämtar Outlook alla mail som gör kontot fullt. Med tanke på inställningen är korrekt efter dessa steg så kommer inte servern kunna bli full igen.

Mozilla Thunderbird

1. I Mozilla Thunderbird går du till Verktyg > Kontoinställningar.
  2. Tryck på Serverinställningar.
  3. Bocka ur Lämna meddelanden på servern.
  4. Tryck på ”OK”.

Apple Mail 4.0

1. I Apple Mail går du till Mail > Inställningar >Konton > Avancerat.
  2. Bocka i ”Radera kopia från servern efter att ett brev hämtats”.
  3. Välj sedan att dom ska raderas direkt istället för ”Efter en vecka”.