Se besöksstatistik och installera Google Analytics

För att få statistik över dina besökare registrerar du dig för Google Analytics som är Googles egna och kostnadsfria statistiktjänst. Så här gör du för att installera Google Analytics på din e-butik:

1. Klicka här för att komma in på Google Analytics hemsida. Tryck sedan på ”Gå in på Analytics”. Logga in med ditt Google konto eller registrera ett nytt ifall du inte har något konto. När du sedan registrerat ett konto eller loggat in kommer du till denna ruta, ”Registrera dig för Google Analytics”.Fyll i uppgifterna ”Webbplatsens adress” och ”Kontonamn”. följ sedan anvisningarna tills du kommer till steget ”Anvisningar för språning”. Du ska nu kunna se en ruta full med kod. Du ska kopiera Google Analytics UID (Se bild 3).
  2. Gå in i e-butikens administration.
  3. Klicka på ”Butiken” och ”Butiksinställningar”.
  4. Fyll in ditt UID vid fältet ”Google Analytics UID”.
  5. Spara och nu är det klart. Det brukar därefter ta ett dygn innan första statistiken visas hos Google Analytics.