Så här skickar du ett nyhetsbrev

Att skicka ett nyhetsbrev är väldigt enkelt och här visar vi dig hur du stegvis gör.
  1. Inne i administrationen klickar du på ”Verktyg”.
  2. Klicka på ”Nyhetsbrev”.
  3. Du kommer nu till nyhetsbrevfunktionen med tre olika flikar högst upp, per standard är fliken ”Skapa nytt” vald vilket innebär att det är där du skapar ett nytt nyhetsbrev. Per standard finns det en färdig mall som heter ”Grundmall” att välja.
  4. Bredvid mallens namn klickar du på ”Skapa”.
  5. Här lägger du nu in valfri innehåll, börja med att skriva in ett ämne vid ”Ärende”. Det är det som syns i ämnesraden hos prenumeranterna. Sedan kan du fortsätta fylla i slottarna med text och bild.
  6. När du är nöjd med nyhetsbrevet kan du skicka ett testmail till dig själv via att skriva din egna mailadress längst ned under ”Skicka till din e-post för förhandsgranskning” och skicka. Du kan även förhandsgranska nyhetsbrevet direkt i webbläsaren via att klicka på fliken ”Förhandsgranska”.
  7. När du fått testmailet eller förhandsgranskat och det ser bra ut kan du skicka ut nyhetsbrevet till prenumeranterna via att klicka på ”Skicka nyhetsbrevet” längst ned i högra hörnet.
  8. När du kommer till nästa sida vid namn ”Skickade” har utskicket påbörjats och du kan se hur många prenumeranter som får nyhetsbrevet. Du behöver inte stanna kvar på denna sida utan nyhetsbrevet skickas ändå. Klart!

Spara ett nyhetsbrev som inte är klart ännu

Om du har skapat ett nytt nyhetsbrev och lagt till innehåll som du vill spara för att kunna skicka senare trycker du bara på ”Tillbaka till alla nyhetsbrev”, så sparas nyhetsbrevet automatiskt. Du kan sedan hitta spara nyhetsbrev under fliken ”Under arbete”.

Ta bort prenumeranter

Du tar bort prenumeranter via ”Kunder / Order” och ”Administrera nyhetsbrevsprenumeranter”.

Skapa flera olika mallar (avancerat)

Om du vill ha en annan mall än den som finns med per standard behöver man skapa en ny mall via HTML-kod. Detta görs via ”Utseende”, klicka på ”Avancerade inställningar”, ”Redigera butikens mallkoder” och rubriken ”Nyhetsbrev”.

Mallkod – Mall med fler bilder

Om du vill ha ett annat utseende på ditt nyhetsbrev än det som ligger i butiken från början går det bra att använda koden nedan. Ditt nyhetsbrev kommer då se ut enligt bilden (klicka på bilden för att se den i full storlek).

Klicka här för att ladda ner koden i en .txt-fil

Hur kan man anmäla sig till nyhetsbrevet utan att handla? (avancerat)

Om din e-butik inte redan har ett fält där besökaren kan anmäla sig till nyhetsbrevet, så kan man lägga in detta fält manuellt i efterhand. Detta måste göras via HTML-kod och koden läggs in i den mallen där man vill att fältet skall synas. Detta är koden:

<div id="newsletter_newsletter" class="widget"></div>