Så här fungerar lagerhanteringen

I denna guide får du lära dig hur lagerhanteringen fungerar. Hur man styr lagerstatus m.m.

”Lagerinformation/Lagermeddelande”: Här kan du t.ex. skriva ”Finns i lager”. När du sedan ändrar lagersaldot till 1+ så står det på produktens sida ”Lagerstatus: Finns i lager”.

”Meddelande om slut”: Här du t.ex. skriva ”Slut i lager”. När produktens lagersaldot sedan är 0 så kommer det att stå ”Lagerstatus: Slut i lager”.

”När produkten tar slut”: Här finns det 4 alternativ att välja bland, ”Visa meddelande”, ”Inaktivera köp”, ”Dölj produkten” och ”Produkten utgår”. När lagersaldot på produkten är 0 så går det fortfarande att köpa den. Ifall man väljer alternativet ”Inaktivera köp” så kommer köpknappen att inaktiveras, vilket betyder att det inte kommer gå att köpa produkten. Man kan även lägga till ett meddelande som kommer visas.

Så här gör du inne i produktredigeringen

Logga in på din hemsida.

1. Klicka på ”Produkter” sedan ”Redigera produkt”.
  2. Välj den produkt som du vill ändra lagersaldot på.
  3. Tryck på ”Byt till utökad redigering”.
  4. Har du en produkt som finns i flera varianter ska du scrolla ner till ”Reslutat av produktvarianter”. Har du en produkt som enbart finns i en färg, gå till steg 7.
  5. Tryck på ändra på den produktvariant som du vill ändra lagersaldot på.
  6. Fyll i ”Lagersaldo”. Här kan du även ändra ”Lagermeddelande”, ”Lagerinformation” och ”När produkten tar slut”.
  7. Scrolla ner till ”Lagerhantering”. I början utav denna guide kan du läsa mer om ”Lagermeddelande”, ”Lagerinformation”, ”När produkten tar slut” och ”Meddelande om slut”.
  8. Fyll i ”Lagersaldo”. Du kan även ändra ”När produkten tar slut”, Lagerinformation” och ”Meddelande om slut”.

Om du enbart ska ändra lager saldot kan du:

1. Klicka på ”Produkter” sedan ”Lagersaldo”.
  2. Fyll i ”Artikelnummer” tryck sedan på Enter.
  3. Fyll i ”Lagersaldo”.
  4. Tryck på Enter.