Hur du skapar en kampanj

Det finns nu en ny funktion under Produkter > Kampanjer. Med den nya funktionen så kan man skapa olika kampanjer. Man kan t.ex. sänka priser på valda varor under en viss tid.

För att skapa en kampanj så går du in på Produkter > Kampanjer. Tryck sedan på ”Skapa ny kampanj”. Max antal produkter i en kampanj är 100st.

Om ordinarie pris inte syns beror det på att din mall inte stödjer det. Om du vill att ordinarie pris ska synas, kontakta kundservice.

Kampanjens namn: Namnet på kampanjen

Mallnyckelnamn: Fungerar som produktlistor gör. Mallnyckel används för att koppla ihop en kampanj med en exponeringsyta ute i butiken. Det finns ingen kampanjlista ute i butiken per standard.

Giltighet
Här väljer du under vilka datum som kampanjen ska gälla.
T.ex.
Från datum: 2011-06-25
Till datum: 2011-06-29

Rabatteringsmodell: Procentuell/Med belopp/Till belopp.
Procentuell: Du väljer hur mycket procent du vill sänka priset med.
Avrundningsmodell: Normal/Uppåt/Nedåt/Finjusterad.

• Normal: Avrundar normalt, d.v.s. 5 går uppåt.
  • Uppåt: Avrundar uppåt
  • Nedåt: Avrundar nedåt
  • Finjusterad: Avrundar till en slutsiffra, uppåt/nedåt.

Med belopp: Du väljer hur mycket du vill sänka priset med.
Till belopp: Du väljer ett fast pris för kampanjen.

Sök och lägg till produkter i kampanjen
Sök fram en produkt, markera produkten med en bock och tryck sedan på ”lägg till markerade produkter”.

Produkter i kampanjen
Din valda produkt finns nu i listan under ”Produkter i kampanjen”.
I listan kan du välja vilken rabatteringsmodell du vill använda dig av.